Sin...

Igår sinade den förb... brunnen igen. Så trötta vi är på detta nu. Vi har tryckt brunnshålet. Vi har lagat pumpen. Vi har lagat den lite till förra veckan. Och igår kväll var trycket nere på "nada". Trodde direkt att pumpen hade stannat, så vi stängde av strömmen till den och vandrade med grannarna hem (vi hade just avslutat en omgång DVD-TP) för att få lite av deras vatten. De är så snälla! Vi fick en hel dunk!

I morse testade vi att starta pumpen igen - och då gick trycket upp!!! Fattar ingenting. Har spekulerat hela morgonen i vad som egentligen händer. Gjorde vi slut på vattnet igår kväll? Eller har backventilen blivit igenkorkad av smuts och sen kommit igång igen? Eller har tryckningen ingen effekt längre? Eller va-f...?

Provade att spola lite i kranar och toaletter och till en början verkade det hålla - förutom att vattnet som kommer ur kranarna är gult, grumligt och smutsigt. Men efter någon timme orkade inte pumpen trycka upp vattnet. Stängde av den och väntade. Just nu är den igång igen.

Men det här är så tärande!!! Vi bor i ett stort och vanligt och bra hus, med en liten och ovanlig och dålig vattenbrunn.

Man kan få spader av mindre.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Leila

Inre läkning

Mjuka värden