Kräftskiva modell annorlunda

Asså. Jag sitter på jobbet, men det händer inte så värst mycket och skrivlustan slog till - så varför inte blogga tills nästa telefonsamtal kommer, tänkte jag.

Det har ju hänt mer än Glasrike och livsomställning. Den tidigare så snopet inställda kräftskivan blev av ändå, men i ganska starkt modifierad version.

Originalscenariot är följande: Vi åker till stugan i Småland på lördag morgon/förmiddag och när vi kommer fram efter de obligatoriska felkörningarna står P & A och väntar med köttfärssås och spaghetti. Vi lassar in öl, läsk och havskräftor i kylen, bänken är full av tinande röda icke-havs-kräftor, solen skiner på gräsmattan, änderna vill ha bröd vid altanen, barnen springer ner till sjön och tar sina första plumsande dopp och vi bara slappnar av. Under eftermiddagen brukar vi spela kubb, fotografera galna barn, ta en öl eller två, och sedan duka för kräftor och inta dem. Snapsvisor ska sjungas, mina rosa kräftor ska hånas, och uppätna röda djur ska räknas. Sen nattar vi oss och på morgonen äter barnen röda skaldjur till frukost, vi slappar ett tag till, och sedan åker vi hem. Det är så det SKA vara...

Men i den modifierade versionen blev det såhär: Vi kom FRÅN Småland på dagen och åkte till Orust strax efter fem. Där väntade ett otroligt snyggt inrett hem (senast vi såg det belamrades det av flyttlådor). Bara F drack öl och snaps, G och P sjöng snapsvisorna, mina rosa blev hånade, vi fick kaffe och tårta, F lekte harkrank och sen körde jag oss hem och vi sov i våra egna sängar. Inte alls som det skulle alltså, men ett väldigt bra surrogat! Tack A & P!!!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Leila

Inre läkning

Mjuka värden